Kuharski recepti
Kuharski recepti
google
Online kuhar



Najbolji recept je jednostavan recept!... 







reklame


www.MediaInfo.ba
Blog
ponedjeljak, srpanj 27, 2009
Potrebno je:
5 sušenih ljutih crvenih papprika
3 kašike vrele vode,
400 grama rajčice,
4 kašike ulja,
2 luka,
2 čehna bijelog luka,
3 kašike pirea od rajčice.
kašicica kima,
kašicica zrna korijandera,
1.5 kašika sirćeta,
kašicica šećera

Način pripreme:
Crvene paprike isjeckati sitno te ih zatim sa paradajzom kuhati te paziti da se prilikom kuhanja održi sok u smjesi.

Crni i bijeli luk isjeckati te propržiti u tavi na ulju te dodati skuhanu smjesu paradajza i paprika, dodati pire od paradajza, i ostale sastojke.

Sve to zajedno prokuhati dok se ne dobije zgusnuti sos, po potrebi doliti malo vode prilikom kuhanja. U sos možete dodati i malo soli.
kuhar @ 23:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
četvrtak, srpanj 23, 2009
RižaPotrebno:

20 dg riže
1 tikvica
1 glavica crnog luka
1 čehne bijelog luka
4 decilitra vode
so, biber, maslinovo ulje, kašičica maslaca

Način pripreme:

Luk sitno isjeckati. Tikvicu isjeći na kockice. Prodinstati na ulju sve dok tikvice ne omekšaju zajedno sa lukom. Zatim dodajte rižu i ostale začine te dodajitve vode i kuhajte sve dok se riža ne skuha. Pred kraj kujanja dodajte isjeckani bijeli luk i maslac kako bi riža dobila poseban okus.
kuhar @ 22:28 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, srpanj 22, 2009
Potrebno (za 4 osobe):

600 grama fileta lososa
600 grama povrća (razno povrće poput mrkvi, brokula, peršuna, karfiola)
litar vode
limun
kašičica soli

Način pripreme:

Povrće narezati na sitne komade, vodu posoliti i staviti da se prokuha zatim u nju dodati povrće i ostaviti da se prokuha par minuta.

Nakon toga u vodu dodajte i isjeckani limun zajedno sa filetima lososa koje također treba isjeckati sitno. U smjesu možete dodati i crvene paprike te začina po volji.

Sve to promiješati i ostaviti da se kuha još 5 do 10 minuta.

Supu služiti kao predjelo za 4 osobe.
kuhar @ 23:09 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, srpanj 20, 2009
Francuski čokoladni kolačZa Francuski čokoladni kolač potrebno je:

100 g maslaca,
120 g tamne čokolade,
4 jaja, 60 g bijelog brašna,
150 g šećera, 3 dl vrhnja za kuhanje

Priprema:
Čokoladu i maslac rastopiti. Umutiti šećer, brašno i jaja pa u tu smjesu dodati istopljenu čokoladu te to lagano izmiksati.

Smjesu istresti u posudu za pečenje, izravnati je i peći na temperaturi od 200 stepen oko pola sata.

Pečeni kolač se može servirati sa sladoledom ili šlagom.
kuhar @ 23:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, lipanj 12, 2009
Potrebni sastojci:

25 dg margarina,
10 dg šećera,
pola kesice praška za pecivo,
10 dg kukuruznog brašna
20 dg pšeničnog brašna
jedno jaja, vanilin šećer, marmelada i čokoladna glazura

Način pripreme:

Margarin, šećer, prašak za pecivo, kukuruzno i pšenično brašno, jaje i vanilin šećer pomiješati u jednoj posudi i od toga zamijesiti tijesto potrebno za pravljenje kolačića.

Nakon što ste umijesili tijesto razvijte i izvaljajte. Zatim čašom režite kružiće u tijestu. Tako pripremljene kolačiće od tijesta stavite u posudu i pecite dok ne porumene. Nakon što se ohlade umočite ih u čokoladnu glazuru i premažite marmeladom.

Savjet: Ukoliko želite postići jedinstveni okus kolačića u tijesto izrendajte sitno koru od limuna ili narandže što će tijestu dati jedinstven okus.
kuhar @ 02:51 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, svibanj 22, 2009
Za ovaj recept je potrebno:

Puter, 1 glavica crnog luka ili 1 struk mladog crnog luka, oko 250 grama gljiva (šampinjona), brašno, kocka za juhu, vegeta, biber, kiselo mlijeko, peršun

Način pripreme:

Na malo putera propržiti sitno isjeckan luk pa dodati sitno sjeckane gljive. Par komada, neka budu cijeli komadi, prodinstati dok ne ispari tečnost koju puste pečurke. Dodati 1 kašiku brašna. Preliti vodom i dodadi običnu kocku juhe. U smjesu dodati začin i biber po želji. Kuhati na tihoj vatri oko 30 minuta. Pred kraj dodati 1 dl kiselog mlijeka. Isjeckani peršun dosuti u juhu.

Po želji možete dodati crvenu papriku. U juhe je jako fino dodati sjeme čorokota koji juhama daje izuzetan okus.
kuhar @ 04:21 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, svibanj 19, 2009
Za koru torte je potrebno:

10 dg šećera, 12 dg brašna, 10 dg margarina, 5 dg mljevenog oraha, cimet, 2 žumanceta.

Za fil je potrebno:

3 čaše jogurta, slatko vrhnje, 20 dg šećera, 20 dg želatine u prahu

Priprema:

Sastojke potrebne za koru umijesiti te peći oko petnaest minuta na temperaturi od 180 stepeni. Nakon pečenja kore potrebno je pažljivo izvaditi da se ohladi.

Dok se kora hladi možete pristupiti izradi fila (premaza). U posudu nasuti 2 čaše jogurta, dodati šećer. Treću čašu jogurta ugrijati pa u nju dosuti želatinu u prahu dok se ne zgusne kao med. Nakon toga pomiješati obije smjese i lagano rukama miješati te zatim dodati slatko vrhnje koje je prethodno utučeno.

Nakon što se kora stvrdnula i ohladila na nju nanijeti fil i ostaviti sve da odstoji u hladnjaku oko 60 minuta.
kuhar @ 05:58 |Komentiraj | Komentari: 0
Zanimljivo
Index.hr
Nema zapisa.